Bars i restaurants de Barcelona podran fer concerts en directe si estan ben insonoritzats

Societat
Tipografia

Amb la voluntat de reconèixer el valor social i cultural de la música en viu, el consistori –a través de l’Institut de Cultura- destinarà 400.000 euros a subvencionar el condicionament d’aquests espais

 

No només les sales de concert podran fer música en viu. A partir d’ara i gràcies a una circular que ha entrat en vigor, bars, restaurants i altres locals podran fer concerts, sempre i quan respectin una sèrie de mesures d’insonorització i horaris. Amb la voluntat de reconèixer el valor social i cultural de la música en viu, el consistori –a través de l’Institut de Cultura- destinarà 400.000 euros a subvencionar el condicionament d’aquests espais.

Els locals que vulguin rebre el permís municipal per fer música en directe hauran de complir diversos requeriments, per exemple, l’aïllament acústic i el de la façana; tenir portes i finestres tancades mentre es fa el concert; disposar de tancament hermètic o tenir cartells avisant del nivell de soroll a l’interior.

D’altra banda, s’estableixen “zones d’especial saturació d’espais de pública concurrència” en determinades àrees dels districtes de Ciutat Vella, Gràcia, Eixample i Sants-Montjuïc, amb una franja d’horaris responsables per la qual es permet l’activitat musical amplificada en directe fins a les 23h.

La idea és conciliar les manifestacions de música en viu amb altres interessos protegits i drets, com ara el descans dels ciutadans, l’entorn urbà, el medi ambient i el civisme, per això, el procés de debat ha comptat amb la participació de diverses àrees municipals i entitats ciutadanes.

En paral·lel a aquestes mesures que es duran a terme de manera imminent, l’Ajuntament convocarà una taula de mediació per fer el seguiment d’aquestes actuacions i l’Institut de Cultura establirà la categoria “Espai de música viva”, per reconèixer la tasca dels locals que fan música en directe.

Cal subratllar que el conjunt de mesures per la música en viu ha estat la proposta de cultura més votada en el procés participatiu del PAM (Decidim Barcelona).

 

 

 

La Ciutat de Lleida utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies.