Àlex Sáez presenta una iniciativa davant l'Assemblea parlamentària del Consell d'Europa per defensar la minoria LGBT a la Federació Russa

Societat
Tipografia

El diputat del PSC aborda també la situació dels refugiats a Líbia i el Líban

El diputat del PSC i representant del Grup Socialista del Congrés a l’Assemblea del Consell d’Europa, Àlex Sáez, ha presentat davant aquest òrgan una moció sobre els drets de la minoria LGTB a la Federació Russa. En el text, al qual han donat suport més de 20 diputats de tots els grups polítics (requisit necessari per a la seva presentació), Sáez mostra el seu interès per conèixer la situació dels gais, transsexuals i bisexuals en aquell país, "arran dels atacs indiscriminats que ha patit aquest col•lectiu". El diputat demana saber el grau de compliment en la Federació Russa de les recomanacions adoptades per l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa relatives a la discriminació per motius d'orientació sexual o identitat de gènere i sobre la llibertat de reunió i expressió de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. A més, la proposta del diputat socialista demana també "que s’analitzi la llei aprovada per la Duma russa  contra la propaganda homosexual, i la seva possible vulneració de drets humans, a més del foment de la discriminació al col•lectiu LGTB".

Àlex Sáez també ha presentat dues mocions sobre la situació dels refugiats a Líbia i al Líban. Pel que fa a Líbia, el diputat denuncia que la situació dels emigrants i refugiats en aquest país és dramàtica. “El trajecte cap a Europa és difícil i exposat a la mort”, afirma el text de la moció, que recorda que recentment més de mil emigrants i refugiats van trobar la mort a la Mediterrània sense oportunitat de ser rescatats i que un informe recent d’Amnistia Internacional “descriu tot tipus d'abusos a aquests col•lectius: segrestos i extorsions dels grups de traficants d'éssers humans, violacions sexuals a dones en les rutes de les migracions, abusos, assassinats i persecucions de cristians i abusos als centres de detenció d'immigrants, racisme i explotació i abusos dels traficants abans que els migrants i refugiats pugin als pots amb els quals pretenen aconseguir Europa”. Per tot això, la iniciativa demana conèixer amb exactitud aquesta situació “que concerneix els països del Consell d'Europa on arriben aquests refugiats”.

Quant a la situació que es viu al Líban, la moció del diputat socialista critica que la reducció d'assistència humanitària en aquest país “està deixant en situació d'extrema vulnerabilitat a més de 900.000 refugiats”. El Líban acull més d'1.2 milions de refugiats de Síria, mentre que el programa d'aliments mundials ( World Food Programme) ha reduït la seva assistència en un 30% i ha deixat en situació de pobresa a gran nombre de refugiats. “La situació és alarmant”, denuncia Sáez, que ha demanat conèixer en quina situació es troben ara mateix els refugiats al Líban.

Sessions plenàries
D’altra banda, Àlex Sáez, ha intervingut aquesta setmana en diversos punts durant le sessions plenàries de l’Assemblea del Consell d’Europa. En primer lloc, el diputat ha avaluat les darreres eleccions a Turquia i ha reclamat millores d'aprofundiment democràtic en aquell país, com la rebaixa del topall per accedir al parlament als grups polítics del 10% fins al 3 o 5% i més protecció per a la llibertat de premsa, i ha denunciat el paper actiu durant la campanya del president Erdogan, a qui la Constitució turca exigeix neutralitat. A més, Sáez ha reclamat un procés de seguiment a Hongria davant eventuals regressions de la qualitat democràtica, la darrera amb l'anunci de recuperar a l'agenda política la pena de mort, i ha intervingut també per demanar a Europa mesures per resoldre la crisi del Mediterrani, com majors recursos i solidaritat pel salvament i el rescat, però també pels refugiats i peticionaris d'asil.

La Ciutat de Lleida utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies.