26 farmàcies distribuïdes per tota Badalona compten amb desfibril·ladors automàtics per prevenir la mort sobtada

Societat
Tipografia

Convertir a la ciutat en un lloc cardioprotegit és l’objectiu d’aquest programa dotat amb dispositius cardíacs d’última generació d’ús públic

Convertir Badalona en una ciutat cardioprotegida on un total de 26 farmàcies distribuïdes per tota la ciutat compten amb desfibril·ladors automàtics per prevenir la mort sobtada és l’objectiu del programa ‘Badalona, ciutat cardioprotegida’ que avui s’ha presentat en aquesta ciutat, fruit d’una iniciativa público-privada.

Es tracta de desfibril·ladors d’última generació d’ús públic que es poden utilitzar en cas d’episodi cardíac sobrevingut. Recordem que la mort sobtada va provocar l’any passat un total de 3.500 morts a Catalunya.

Aquest programa està impulsat per l’Associació Barcelona Salut (ABS), l’Ajuntament de Badalona i Grupo Menarini, com a part del seu programa d’RSC. A més a més, compta amb la col·laboració de Fundació Brugada, Associació de Farmàcies de Barcelona (AFB), Generalitat de Catalunya, SEM i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

L’acte de presentació del projecte “Badalona, una ciutat cardioprotegida” ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; el cinquè tinent d’alcaldia i regidor de l’Ambit Badalona Inclusiva, Francesc Ribot; el general manager del Grup Menarini, Salvador Pons; el president de l’Associació Barcelona Salut, Josep Brugada, i Antoni Torres de l’Associació de Farmàcies de Barcelona.

Els responsables municipals han explicat que l’objectiu és que la cardioprotecció arribi també en un futur a les instal·lacions esportives de la ciutat, als centres escolars, als centres d’atenció primària i que la Guàrdia Urbana compti també amb alguns d’aquests dispositius portàtils. Durant l’acte de presentació del programa també s’ha fet una breu demostració de com utilitzar aquest tipus d’aparell.

La Ciutat de Lleida utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies.