El model de policia de Badalona com a referent a Europa

Societat
Tipografia

El superintendent en cap de la Guàrdia Urbana local, Conrado Fernàndez, intervindrà en una ponència amb responsables policials de Londres, Amsterdam i la Haia

 

El Curs de policia comunitària, organitzat l’1 de març per la Policia Municipal de Madrid, analitzarà el model de Badalona com un dels referents a escala europea com Londres, Amsterdam i la Haia. El superintendent en cap de la Guàrdia Urbana de Badalona, Conrado Fernàndez, serà l’encarregat de presentar la ponència “Modelo de policía comunitaria de Badalona”.

El nou model de policia comunitària de Badalona, que es posa en marxa precisament el dia 1 de març, té objectius i mètodes de treball orientats al servei de la ciutadania i no basats exclusivament en el funcionament reactiu.

El responsable de la Guàrdia Urbana explicarà que el model de Badalona té com a eixos fonamentals de funcionament la proximitat a la ciutadania i el tracte personalitzat. Aquest model es fonamenta amb el treball dels agents de proximitat de Districte, amb agents de referència al territori i amb microespecialistes i equips de prevenció planificada que actuen sobre problemes específics. A més, per a incrementar la proximitat, s’ha ampliat l’horari dels agents de manera que cobreixin tots els districtes de 7 a 22 hores. Aquest dispositiu es complementa amb l’Equip de Prevenció Planificada que es manté les 24 hores.

El Curs també comptarà amb la participació de la Policia Nacional i finalitzarà amb uns tallers de treball sobre l’estudi comparat de policies comunitàries.

La Ciutat de Lleida utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies.