El bus “transfòbic” no entrarà a Badalona

Societat
Tipografia

El govern municipal rebutja la campanya de l’autobús de la plataforma “Hazte Oir”

El govern municipal reitera la seva voluntat que Badalona sigui una ciutat inclusiva i acollidora on no hi ha d’haver espai per a la difusió de la transfòbia. Per aquest motiu el govern avança que en casos com l’autobús de la plataforma “Hazte Oir” s’articularan tots els mecanismes que possibilitin les ordenances municipals per impedir que els carrers de la ciutat serveixin per a la difusió d’idees d’odi i intolerància cap a la diversitat d’identitats sexuals i de gènere.

El govern, cas que fos necessari, apel·laria a l’ordenança el contingut de la qual recull que “l’Ajuntament garantirà que el contingut de qualsevol forma publicitària instal·lada a la via pública no expressi missatges racistes, sexistes, homòfobs o xenòfobs que indueixin a la violència o que siguin lesius o vexatoris per a qualsevol col·lectiu”. També es faculta als agents de l’autoritat a retirar o intervenir els materials o mitjans emprats.

Així mateix, el govern recorda que l’alcaldia pot exercir la seva competència de limitar, totalment o parcialment, l’exercici d’activitats publicitàries en zones o determinats llocs del municipi si atempten contra la convivència o atien l’odi o la intolerància.

En aquesta mateixa línia, el grup municipal del PSC va fer un prec en la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Badalona celebrada ahir dimarts 28 de febrer amb l’objectiu d’impedir la difusió d’aquest tipus de publicitat en aquest municipi.

 

 

La Ciutat de Lleida utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència d'usuari, mostrar publicitat adaptada als vostres interessos i recollir dades amb l'objectiu d'analitzar l'audiència amb eines genèriques. Si continueu navegant pel web, entendrem que accepteu la nostra política de cookies.